Gruppens historie
GEELS ULVE – 3. HOLTE FLOK
Efter Danmarks befrielse steg antallet af nytilkomne spejdere utrolig meget. Dette betød at 1. Holte gruppe, som på det tidspunkt var den eneste store gruppe i et meget stort område, begyndte at bugne med spejdere.
Efter sommerlejren i 1945 spurgte Calle som var 1 Holtes flokleder, om ikke flokassistenten ”Wuff” (Erik Wulf Andersen) havde lyst til at starte sin egen flok. Det blev så til 3. Holte flok, som helt præcist startede den 16 september 1945.
9 ulveunger (alle drenge) fulgte med ”Wuff” over i den nye afdeling, og Da Geels skov blev deres domæne for aktiviteter og spejderarbejde, blev afdelingen hurtigt omdøbt til Geels flok, da man mente at 3. Holte var et kedeligt navn.
Flokken havde ingen trop, men var en selvstændig afdeling alligevel. De drenge der rykkede op, blev spejdere i 1. eller 2. Holte trop.
Geels ulve havde tilholdssted i samme hytte som 1. Holte, som dengang lå på Malmmosevej i Holte.
Dengang tilhørte Geels Lyngby division, fordi Søllerød division endnu ikke var oprettet, og Lyngby division, som var meget stor geografisk set, ikke som nu fulgte kommunegrænserne.
GEELS TROP OG FLOK
På 10 året for oprettelsen af Geels flok fik man den ide at alle de ulve, som skulle rykke op, skulle starte i en ny trop. Den 16 september 1955 startede således Geels trop (kun drenge) og gruppen kom fremover til at hedde Geels trop og flok.
Geels trop kunne ikke være i lokalet på Malmmosevej, så de ”lånte” sig ind i et lokale på Søvej (Idag Søengen). Hytten blev revet ned da Geels endelig fil eget lokale på Bredevej, og 1. Holte fik lokale på Havarthigården.
Geels trop havde såvidt vides ikke meget aktivitet i hytten. Det var mere en officiel adresse og møderne blev ofte afholdt hos spejderne privat. Ligeledes var der heller ikke meget samarbejde med flokken, ud over at man havde fælles forældrebestyrelse.
SØLLERØD DIVISION
Den 19 marts 1956 blev Søllerød division skilt ud fra Lyngby division, fordi denne var alt for stor. Med i Søllerød division var på det tidspunkt også Furesø gruppe og Virum Gruppe, fordi divisionen ikke havde de samme grænser som der er idag. Da Både Geels trop og flok havde mødested i Holte, kom de derfor i Søllerød division.
HYTTEN PÅ BREDEVEJ
I begyndelsen af 1960’erne lå Geels i forhandlinger med Lyngby-Taarbæk kommune om en grund. Det var Bl.a. arkitekt E. Thorup Petersen og Johansen fra Geels’ bestyrelse, der førte forhandlingerne, og da han og de fleste andre i styrelsen selv boede i kvarteret omkring Bredevej, havde de selvfælgelig størst interesse i grunden på bredevej.
Den 25 april 1961 startede lejemålet af grunden, som skulle løbe i 10 år. I 1971 blev lejemålet forlænget med endnu 10 år, men det er ikke fornyet i 1981 endnu (?) Geels trop og flok fik grunden for det symbolske beløb af 5 kr. om året.
Med nogle gode forbindelser blandt forældrene blev der indkøbt to barakker fra Vordingborg kaserne for blot 3000 kr. Barakkerne var oprindelig svenske befalingsmandsbarakker men var givet til det danske forsvar efter krigen.
Da en af spejderfædrene gerne ville købe den ene barak, og Geels kun havde behov for én, blev den solgt til ham for 3000 kr., således at gruppen i princippet havde fået en gratis hytte. Efter sigende står den anden barak opført som sommerhus et sted i Nordsjælland.
Byggetilladelsen blev givet den 11 april 1961, så Sct. Georgs dag (23 april) 1961 startede så opførelsen af hytten. Med aspejderarbejdskraft plus et kontant tilskud fra kommunen blev hytten så indrettet som spejderhytte.. Dog med en elendig opvarmning fra en stor kakkelovn, som stod i tropslokalet. Den blev meget senere afløst af elvarme.
Indvielsen skete den 6. oktober 1963 på trods af, at ibrugtagningstilladelsen først blev givet den 12. juni 1968 på grund af fejl og mangler ved både skorsten og afløb. Dette blev først ordnet senere på grund af gruppens vaklende økonomi.
Den 1. Januar 1970 blev det på grund af fritidslovens bestemmelser fastlagt at divisionerne skulle følge kommunegrænserne. Således skulle Søllerød division afstå både Furesø gruppe og Virum, gruppe, og i princippet også Geels. På det tidspunkt talte Søllerød division omkring 800-900 drengespejdere, så det var med god vilje fra divisionens side, at denne omdeling fandt sted, da de havde sat sig som mål at komme op på 1000 gule spejdere. Sammen med pigerne var der dog langt over 1000.
Selv om Geels havde fået en grund af Lyngby-Taarbæk kommune, havde Søllerød Division ingen interesse i at afstå Geels til Lyngby Division. Argumentet var at Geels jo hentede langt de fleste medlemmer fra Søllerød kommune. Derfor fik Geels lov til at blive i Søllerød division. Idag hører vi stadigvæk under Søllerød kommunes fritidsforvaltning, selvom størstedelen af vores spejdere er fra Lyngby-Taarbæk kommune.
GEELS GRUPPE
I 1960’erne blev Geels samarbejde med 2. Holte piger stærkere og stærkere. 2. Holte piger havde mødested på Rønnebærvej ikke langt fra hvor Frederikslund gruppe hører til idag. De holdt til i nogle lånte lokaler og havde ikke særligt gode forhold.
Dette var sandsynligvis grunden til det spirende samarbejde og muligvis også fordi der ikke var så mange medlemmer i de to grupper.
I begyndelsen af 1970’erne blev de slået sammen. Dvs. At 2. Holte piger kom til at hedde Geels og fik mødested i hytten på Bredevej. Dette var før at pigerne og drengene blev slået sammen som Det Danske Spejderkorps.
De to troppe havde første fælles sommerlejr i 1971. Geels var de første i divisionen, der holdt sommerlejr sammen med pigerne. Mange rundt om i styrelser og ledelser var spændt på resultatet af dette ”forsøg” når nu drengene og pigerne skulle sove i telt sammen.
Flokken var dog stadig delt i ulve og blåmejser til op midt i 1970’erne.
2. Holte piger og Geels’ sammensmeltning blev først officiel fra korpsets side den 1. januar 1973, hvor De gule drengespejdere, og de blå pigespejdere blev til et fælles korps: Det Danske Spejderkorps.
KLAN HUSET
Den 9. juli 1984 begyndte opførelsen af bådskuret ved siden af hytten. Det blev dengang bygget fordi Geels havde fået en Lynæsjolle som skulle istandsættes. Båden blev desværre forsømt, og gik hurtigt til, fordi den aldrig kom ind i skuret, men stod udenfor.
I efteråret 1988 blev skuret indrettet som klanlokale.
MØLLEÅ DIVISION
I 1991 sammenlagde man Gladsaxe, Lyngby og Søllerød under en division: Mølleå division. Sammenlægningen blev fejret med fest, og fakkeloptog igennem Lyngby.
HYTTE UDVIDELSE
Grundet stor børnetilgang til gruppen, blev pladsen for trang. En forlængelse af floklokalet, med tilkobling til klanskuret, blev derfor iværksat og der blev lidt mere plads.
I årene 1993-1995 var der stor fremgang af spejdere i gruppen, og da vi var på vores højeste, havde vi 120 spejdere. Nogle ledere satte i en periode deres uddannelse i bero, og lagde al deres tid og kræfter i spejderarbejdet. Desværre faldt aktivitetsniveauet, og medlemstallet faldt en smule.
I 1998 fik vi, efter en længere kamp, mulighed for at få en ny hytte. En tidligere flygtningebarak fra Djursland, skulle derfor flyttes til Virum. Den gamle hytte fik vi, i samarbejde med Falck, fjernet på bedste spejdermaner. Den blev brugt til en brandøvelse, hvilket var et stort tilløbsstykke for hele nabolaget omkring hytten. Mange, som ikke kendte til planen, troede der var tale om pyromani, og havde ondt af os. Vi kunne derfor glæde dem ved at fortælle at det var planlagt.
I 1999 kunne den nye hytte indvies, med stor reception for alle spejdere, forældre og medlemmer af divisionen.
Nyere historie
I 2017 overgik gruppen fra Søllerød til Lyngby-Taabæk kommune.