Geels gruppe hører under Det Danske Spejderkorps, der også er bedre kendt som de blå spejdere.
Gruppen ligger sammen med 12 andre grupper i distriktet Mølleå Division.
Gruppen består p.t. af 5 afdelinger: Mikro (6-8 år), Mini (8-10 år), Junior (10-12 år), Trop (12-16 år) og Klan (16-23 år).
Derudover har vi en ledelse samt en bestyrelse.
Geels gruppe bor på adressen Bredevej 120c, 2830 Virum.
Vi er beliggende i et børnerigt kvarter op til Geels skov, og kun et stenkast fra Mølleåen. Dette giver os gode muligheder for at bruge naturen i spejderarbejdet.
Mølleåhuset som vores hytte hedder, er oprindelig en flygtningebarak som har stået i Jylland. I 1998 blev den flyttet til nuværende placering, og indviet i 1999.
At være spejder i dagens Danmark i dag, er på en og samme tid noget gammeldags og alligevel er det en vigtig del af det eksisterende samfund.
Når man er spejder er man medlem af en bevægelse og ikke en forening, forskellen på disse to begreber som af mange vil blive opfattet af som værende ens, kan bedst beskrives med følgende sætning.
"Af navnet spejderbevægelse kan høres at vi ikke bare skal gøre som vi altid har gjort. Arbejdet skal til stadighed tilpasses spejderne og det omgivende samfund." - Citat: Robert Baden-Powell, stifter af spejderbevægelsen
Det at være spejder i dag er ikke ensbetydende med at vi bruger alle vores weekender på at følge ældre borgere over gaden og samtidigt går i korte bukser. At være spejder i det 21. århundrede har lige så meget med stillingtagen til samfundsmæssige spørgsmål og samtidigt også gøre en indsats for børn og unge over det ganske land.
Et andet emne som der også optager de fleste spejderledere i dagens Danmark er brugen af internet og sociale medierI. Der er efterhånden en del spejderledere som i deres daglige arbejde omkring planlægningen af møder og ture bruger internettet og f.eks. Facebook som et hjælpemiddel.
Men selvom at bruger IT i vores daglige planlægning, må man ikke glemme at det mest vigtige arbejdsredskab for en spejderleder er PATRULJESYSTEMET.
Dette system er bygget op omkring princippet om at "Børn leder børn", altså en form for ungdomsdemokrati men dog stadig med støtte fra nogle voksne personer som bedst kan betragtes som omvandrende opslagsbøger og støttepædagoger.
Igennem dette system lærer det enkelte individ kendskabet til sine svage og stærke sider af sin personlighed, og man skal huske at man kun kan lære at samarbejde med andre når man selv er klar over hvad man selv kan tilbyde.
At dette system er et utroligt godt arbejdsredskab, ses blandt andet på erhvervslivets anerkendelse af spejdere på arbejdsmarkedet og deres evne til at løse anderledes arbejdsopgaver.
Vi skal hele tiden tænke på at historien på en eller anden måde gentager sig selv, og med mindre at vi er klar til at ændre den ved blandt andet at gøre en samfundsmæssig positiv indsats indenfor en forening eller bevægelse, og den vej igennem lære at respektere de mennesker vi møder i vores daglig virke, så vil historien bare gå sin gang.